flour flour-1weight scale car van

Новини

Що таке глютен

👀 Що таке #глютен і чи варто його боятись?…

На полицях супермаркетів з’являється все більше продуктів, маркованих позначкою “без глютену”. Але що це означає і чому продукти з глютеном раптом стали вважатися шкідливими?!

Глютен (клейковина) – це загальна назва білка, що міститься у всіх сортах пшениці, жита і ячменю, а також в схрещених видах пшениці і жита. Він складається з двох білків, які надають тісту еластичність. Є люди, у яких білок глютен не засвоюється. Серед них ті, хто страждають алергією на глютен, ті, хто не переносять глютен в зв’язку з аутоімунним захворюванням. Цим людям варто відмовитися від пшениці в своєму раціоні.

👌 Якщо у вас немає ніякої яскраво вираженої реакції на глютеновмісні продукти, не потрібно від них відмовлятися! Крім цього білка, в злаках міститься весь спектр вуглеводних сполук, починаючи від моносахаридів і закінчуючи крохмалем, які необхідні для нормального функціонування здорового організму.

Будьте здорові та творіть з любов’ю з преміального борошна торговельної марки EuroMill! 💓